Zelfplaatsing


Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Dat is goed voor het energieverbruik, maar het verhindert ook de natuurlijke doorstroming van verse lucht binnen. Een ventilatiesysteem is de oplossing. En wie een beetje handig is, kan de installatie volledig zelf uitvoeren.

Stappenplan

Eerst kiest u uw ventilatiesysteem. Er zijn 4 types: van systeem A tot D. Ventilatiesysteem A is niets meer dan natuurlijke ventilatie zoals de verluchting via roosters in de ramen. Systeem B werkt via een mechanische toevoer van verse lucht, terwijl systeem C een mechanische afvoer inhoudt van vervuilde binnenlucht. Bij systeem D, ook balansventilatie genoemd, wordt zowel de toe- als afvoer mechanisch geregeld. Hierbij kan ook warmte uit de lucht teruggewonnen worden.

Afhankelijk van de hoeveelheid lucht die u wilt aan- en afvoeren, kiest u één van bovenstaande varianten. In de praktijk gaat de voorkeur naar systeem D: een combinatie van natuurlijke en mechanische ventilatie.

Plaatsing van het ventilatiesysteem

Pure Air levert een standaardservice in de zelfbouwpakketten met een:

  • ventilatieberekening op maat van de woning
  • boorplan
  • legplan
  • levering op de gewenste locatie met uitleg bij de start
  • opstarten en inregelen van de luchtgroep
  • instellen en inregelen van de ventielen met Testo toestel
  • inregel- en meetverslag voor de EPB

Volg bij plaatsing nauwgezet de instructies. Wie kan doorwerken, plaatst een doorsnee ventilatiesysteem in één of twee weekends. Het grootste voordeel van zelfplaatsing is dat u geld uitspaart. Alle kwaliteitsmaterialen en onderdelen vindt u in onze webshop.

Bekijk het instructiefilmpje ‘het plaatsen van een ventilatiesysteem’:
http://www.habitos.be/nl/videos/video-246/?l=3&m=259

Garantie ventilatiesysteem met zelfbouwpakketten

Doe-het-zelvers die een ventilatiesysteem door Pure Air laten uittekenen en leveren met opvolging, genieten van een volledige garantie van 2 jaar op alle onderdelen, inclusief een gratis inspectie na 3 jaar. Is de installatie uitgevoerd, dan kunt u die door Pure Air laten keuren. Als alles veilig bevonden is, ontvangt u een certificaat als garantiebewijs voor de installatie.

Belangrijk! U kunt bij Pure Air een beroep doen op het BTW-tarief van 6% in een privéwoning van meer dan vijf jaar oud. Wij factureren dan zowel de installatie als de verkoop van het ventilatiesysteem met 6% BTW. Kiest u ervoor om zelf te installeren, dan betaalt u altijd 21% BTW op de aankoop van het systeem en de eventueel bijkomende onderdelen.

Benieuwd naar de prijs van een zelfbouwpakket? Vraag gratis uw offerte.